V zadnjih letih so cake pops ali »mini tortice« obnoreli svet in počasi tudi Slovenijo.
Cake pop je grižljaj vaše
najljubše torte, postrežen v vsem generacijam znani obliki LIZIKE.
Zgodovinsko imajo cake pops
svoje korenine v kroglicah, ki so jih peki oblikovali iz ostankov tort in
biskvitov, jih pomočili v obliv in okrasili. Pri nas se iz otroških let
spomnimo rumovih kroglic in ljubkih ježkov, posutih s čokoladnimi drobtinicami.
Priljubljenost teh kroglic
je tako narasla, da včerajšnja torta več ni zadostovala, zato so peki vse več pozornosti posvečali temu malemu desertu. Tako so končno prišli na plan z idejo, da bi
kroglice postregli na palčki.
Lahko
se zahvalimo tudi kraljici cake pops Bakerelli, ki nam je pokazala njihov kreativni potencial, in tako so cake pops
postali mini desert desetletja, ki krasijo mize na damskih kosilih, otroških
zabavah ali porokah.
Cake pops v osmih preprostih korakih
Sestavine in potrebščine:
- biskvit za torto
- nadev za torto
- sladkorni preliv
- sladkorne drobtinice
- palčke
Nasvet: namesto biskvita lahko uporabite tudi piškote.
V večji skledi zdrobimo biskvit
in mu primešamo že pripravljen tortni nadev. (Recepte za različne biskvite in
nadeve najdete na strani spletne trgovine). Nadev dodajte postopoma, tako da
končna masa ne bo preveč gladka. Iz pripravljene mase oblikujte kroglice v
velikosti lizik ali malo večje. Kroglice razporedite na pladenj in jih
postavite v hladilnik za približno pol ure. Medtem ko čakate, pripravite
sladkorni obliv po navodilih.
Sladkorni obliv, ki ga dobite v naši trgovini, se od povprečne jedilne čokolade razlikuje
po tem, da se ponovno strdi že na sobni temperaturi in ga ni potrebno ohlajati
ali pripravljenih dobrot hraniti na hladnem.
Ko so kroglice dodobra ohlajene,
jih vzamemo iz hladilnika, palčko za cake pops pomočimo v preliv in nato dobro zapičimo v kroglico. Ko tako
pripravimo vse cake pops, jih postavimo nazaj v hladilnik.
Po dodatne pol ure je čas, ko
naše cake pops lahko okrasimo.
Vsak cake pop previdno pomočimo
v preliv in dodobra otresemo odvečno maso. Roko na srce, za popolni cake pop
bo potrebno malo izkušenj in lastna iznajdljivost.
Opomba: V primeru, da se vam je preliv strdil ali zgostil med čakanjem, ga ponovno
segrejte.
Mi smo za piko na i cake pops posuli z obarvanim sladkorjem. Prepustite se svoji domišljiji. Če vam bo
uspelo, nam pošljite svoje fotografije. Veseli jih bomo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar